perjantai 11. helmikuuta 2011

Karkkipusseja..

Marianne varattu!

Vaikken itse ole makeaa syönyt kuukauteen sain tehtyä nämä pussukat tyhjistä karkkipapereista:-) Olen nähnyt näitä monissa käsityöblogeissa ja viimein sain minäkin tällaisia tehtyä. Näitä syntyy luultavasti jossain välissä lisääkin. Ainakin kiss kiss-karkkeja on purkissa vielä odottamassa, että päätyvät muksujen suuhun, samoin purkkapusseja. Tällaisten ompelemiseen järjestetään kuulemma ihan kurssejakin jossain päin suomea, mutta onnistuu nämä ilman kurssitustakin. Mä laitoin noihin sisävuoren niin sopivat kivasti pieniksi rahapussukoiksi.

Mä tein niin, että ompelin karkkipaperit ensin vanhalle lakanakankaalle, sen jälkeen laitoin muovitaskusta leikatun muovipalan (sellaisia kansioon tarkoitettuja a4-kokoisia taskuja) ja ompelin sen reunoihin kiinni. Sitten vaan kokosin pussukan tällä tyylillä. Ihana, kun voi kierrättää muuten roskiin heitettäviä papereita näin hauskasti:-)

3 kommenttia:

Lisa kirjoitti...

Aivan ihania nämä sinun pussukkasi! :) Todella valloittavia!

Olen nyt innostunut itsekin tekemään noita, tuohon puuhaan jää kyllä koukkuun. :) Mulla olisi yksi kysymys vetoketjun ompelemisesta näissä. Miten olet saanut vetoketjujen päät noin siististi ommeltua? Mulla meinaa jäädä nuo vetoketjun alku- ja loppupää kauheiksi möykyiksi. En ole mikään ompelun ammattilainen joten vetoketjun ompeleminen ei oo kovin tuttua. Pitäiskö käyttää juuri oikean mittasta vetoketjua, vai pystynkö käyttämään pidempää kuin pussi on, ja leikkaamaan sitten ylimääräiset pois? Apua, en osaa nyt selittää kovin hyvin, toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan! :)

Mukavaa viikonloppua!
-Liisa

Maria H. kirjoitti...

Lisa, en pääse sun blogiin, mutta tässä on hyvä ohje:
http://www.skiptomylou.org/2009/01/14/how-to-make-a-lined-zipper-pouch-tutorial/
Ja kyllä vetoketju voi olla pidempikin, kun ompelee huolella monta kertaa ketjun päältä pussukkaa tehdessä.

Lisa kirjoitti...

Kiitos kovasti tuosta linkistä! Tututstun siihen ajan kanssa. Ja hyvä kun mainitsit ettet pääse blogiini, olen näköjään epähuomiossa laittanut profiilinäkymäni salaiseksi. Nyt tosin profiiliini pääsee. :)

Uudempia kuvia hamstereista

 Ninni herkuttelee persiljaa silmät viirulla.  Nipsu hamstrannu posket ihan tupaten täyteen! Poskikehonrakentaja..heh.. Ed nautti...