sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Viherpeukaloille kysymys!!

Sain synttärilahjaksi veljen perheeltä tällaisen ihanan orkidean ja haluaisin niin kovasti sen pysyvän hengissä, mutta olen tosi surkea kukkienhoitaja!! Eli kuivatan kaikki ostamani tai, jos saan lahjaksin niin rakastan ne hengiltä (eli kastelen niin, että mätänevät!) Edellämainitun kohtalon on saaneet lähes kaikki äitienpäiväkukatkin.. Kuinka siis onnistua tämän hankalan, mutta niin kauniin kukan kanssa?!?Kukassa on mukana lappu, jossa lukee Phalaenopsis. Jostain löysin vinkin, että uppokastella kerran viikossa ja muuten voi suihkutella ja toisaalla taas kerrotaan, että uppokastelu kerran kuussa on ok, eli miten kannattais hoitaa?! Kiitoshalit jo valmiiksi, jos joku ehtis kertoilla:-)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heips!
kerran viikossa riittää oikein hyvin olla uppokastelussa vaikka koko päivän.

ja ravinnetta vasta sitten jos e ala millään uudelleen kukkia noin vuoden puolentoista vuoden välein...

terv willis

Maaret kirjoitti...

Muuten täysin samaa mieltä Williksen kanssa, mutta kesäaikana käyttäisin hapettunutta vettä, sadevesi olis tosi hyvää tai ainakin jos kraanavettä käyttää, niin se olis seisonut vähintäänkin vuorokauden ja lisäisin lisäravinnetta (esim. Substral) uppokasteluveteen joka toinen viikko, talvella vain kerran kuukaudessa.

Haana kirjoitti...

Meillä on ollut jo kaksi vuotta tuota samaa orkidea mikä sullakin on ja kukkii edelleen. Kerran viikossa olen kastellut ja joskus kahden viikon välein jos on ilma ollut kosteaa, en ole koskaan uppokastellut. Kukkaa ollaan pidetty keittiön ikkinalaudalla joten paikka saa olla aurinkoinen. Kerran vuodessa mullan vaihto ( orkidealla oma multa ), mutta jos alkaa tekemään uutta vanaa tai on kukkia siinä niin ei missään tapauksessa saa vaihtaa multaa, mullan voi vaihtaa myöhemmin. Orkidealla on on lannoituisvettä, sitä vois antaa kesästä- sykyyn, meillä on lannoitus vettä laitettu isoon pulloin jolloin sitä on helppo annostella. Orkidealla on sellaisia juuria jotka kasvaa ruukun pinnalla os ja niitä ei saa missään nimessä leikata ellei ole täysin kuivahtaneita, jossain vaiheessa kun kasvi kasvaa isommaksi ja lehtiä on paljon niin kannattaa vaitaa uusi ruukku, mieluiten läpinäkyvä ruukku jotta juuriin läpäisee auringon valo.
Mukavia kasvinhoito hetkiä ;)

Viipula kirjoitti...

Maaret on oikeassa ja muistathan, että ei saa laittaa tavalliseen multaan, vaan orkideamultaan! Ilmajuuria ei saa tunkea väkisin multaan ja läpinäkyvä ruukku olisi paras!

Piia kirjoitti...

Mikään viherpeukalo en ole minäkään mutta hiukkasen olen joutunut ystäväni orkidea innostuksen viemänä oppimaan näitäkin juttuja... hän upottaa kerran viikossa tiskialtaaseen edellisiltana sinne laskemaansa veteen kukan päiväksi... eli toisin sanoen seisoneeseen veteen kuten aiemmin jo neuvottiinkin! Ja kesällä tosiaan sadevesiastiaan uppokastelu on parasta terapiaa orkidealle :) Nyt kesäaikaan pitää myös muistaa siirtää pois paahteesta aurinkoisina päivinä joskin muuten ystävällänikin viihtyvät ihan ikkunalaudalla muuten :)

AN kirjoitti...

Ihana orkidea!
Käyhän kurkkaamassa blogiini,sisko!!:)

Iloinen askartelija kirjoitti...

Meillä töissä orkidea tykkää olla aurinkoisella ikkunalla. Sitä uppokastellaan kerran viikossa aina n. tunnin verran. Kukaan ei ole täällä maininnutkaan, että orkidea on erittäin kylmäherkkä eikä se tykkää olla avonaisen ikkunan luona (ainakaan viileällä säällä). Mielestäni orkidealle on myös oma kasviravinne jota työtoveri sille antaa aina välillä. Totta on tuo puhe tuosta läpinäkyvästä astiasta ja noista imajuurista. Ja jos jostain syystä orkidea alkaa esim. kuivattamaan nuppuja, niin ne meillä ainakin nypätään heti pois. Ja yleensä se kuivattaminen on merkki siitä, että se on saanut kylmää.

Arja kirjoitti...

Jälleen olisi tunnustuksen aika! Tervetuloa blogivierailulle. Ystävällisin terveisin, Arja

Uudempia kuvia hamstereista

 Ninni herkuttelee persiljaa silmät viirulla.  Nipsu hamstrannu posket ihan tupaten täyteen! Poskikehonrakentaja..heh.. Ed nautti...